torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Fonder

Negativ marknadssyn bland förvaltarna

Publicerad: 9 juni 2023, 13:00

Förvaltarkollektivet har negativ marknadssyn i ett kortsiktigt perspektiv, men en stor del förväntar sig att situtionen kommer att förbättras mot slutet av året. Det visar Fondbolagens förenings senaste förvaltarbarometer.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Totalt deltar 23 förvaltare i den kvartalsvisa undersökningen. På frågan om hur de bedömer marknadsutsikterna i ekonomin för närvarande svarade tolv ”negativt”, det vill säga fler än hälften.

Åtta förvaltare, eller drygt en tredjedel, valde alternativet ”varken positivt eller negativt” på samma fråga.

När det kommer till vad förvaltarna tror om marknadsläget ett halvår framåt i tiden blir svaren mer positiva. Nio av dem bedömer att utsikterna kommer att vara ”bättre” medan en svarade ”mycket bättre”.

Sju av förvaltarna tror på ett oförändrat marknadsläget och sex att det kommer att vara sämre.

Vad gäller Stockholmsbörsen det närmaste halvåret svarade tio förvaltare att de tror på en ”positiv” utveckling. Åtta svarade ”varken positivt eller negativt” medan resterande fem bedömer att börsen står lägre än i dag om sex månader.

Över en längre tidshorisont, ett till två års sikt, uppger hela 19 förvaltare att man räknar med en ”positiv” eller ”mycket positiv” utveckling för Stockholsmbörsen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera