lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Fonder

Förvaltaren: Ett spännande aktiecase inom infrastruktur

Publicerad: 13 mars 2023, 09:28

Foto: Getty Images

Franska jätten Veolia handlas just nu till en väldigt attraktiv värdering. Det menar Emanuel Furbo som förvaltar Carnegie Listed Infrastructure.

Ämnen i artikeln:

CarnegieAktierekommendationAktierekommendationerAktietips

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


I ett inlägg på Carnegies sajt konstaterar Furbo att Veolia är ett väldigt intressant bolag. Det är en jätte inom vatteninfrastruktur och avfallshantering men är också verksamt inom energisektorn.

”De olika verksamheterna kompletterar varandra rätt väl; vattenverksamheten som inkluderar både rening och distribution av vatten, är väldigt stabil medan avfallshantering och energi är lite mer cykliska men bidrar med tillväxt”, menar Furbo.

I fjol köpte Veolia upp konkurrenten Suez. Furbo tror att förvärvet kommer skapa kostnadssynergier. Samtidigt kommer det ge en starkare marknadsställning och en bättre prissättningsförmåga.

”Aktiekursen var under oförtjänt mycket press förra året, kanske för att det fanns en hel del osäkerhet kring hur sammanslagningen skulle falla ut, och handlas nu till en väldigt attraktiv värdering. Samtidigt har också investerarförtroendet kommit tillbaka och de har startat året väldigt bra”, enlig Furbo.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera