lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Fonder

Det blir ett besvärligt börsår

Publicerad: 8 mars 2012, 14:05

Det blir ett besvärligt år på börserna. Det spår Guy Wagner, chefekonom för Banque de Luxembourg, som tipsar om vilken typ av bolag man bör äga just nu.

Ämnen i artikeln:

Assa AbloyTelia

Sofia Ullerstam

red@privataaffarer.se


Guy Wagner, som också förvaltar två globalfonder, är känd för att försöka göra tvärt om. När börserna rusar försöker han dra ned risken.

I lågriskfonden BL Equities Dividend där han får ställa ut futures har han just nu en exponering på 81 % mot aktiemarknaden.

”Ju mer börserna rusar desto försiktigare blir vi och tvärt om”, säger Guy Wagner som tror att vi får se en hel del besvikelser framöver.

”Bolagens vinster stiger visserligen, men jag kan inte se varför värderingarna också ska upp. Varför betala mer i den ekonomiska miljö som råder just nu?” säger Guy Wagner.

­”Att det finns mer likviditet just nu kan ge en tillfällig kick på börserna, men det är ingen anledning för oss att investera.”

I skuggan av den ekonomiska krisen tycker Guy Wagner att man ska titta på högutdelande kvalitetsbolag. En favorit är belgiska telefonbolaget Belgacom med en utdelning på över 8 procent. Bland svenska bolag äger hans fonder aktier i Telia Sonera, H&M och Assa Abloy.

”H&M lever upp till alla kvalitetskrav som vi ställer men börjar åter att bli lite dyrt”, säger Guy Wagner.

Läs mer om Guy Wagners syn på utdelningar i Privata Affärer nummer 4 som kommer den 22 mars.

Klicka här för att prenumerera på Privata Affärer.

Om du är prenumerant kan du läsa Privata Affärer online här.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera