torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Fonder

”Att tajma marknader är nästan omöjligt”

Publicerad: 25 januari 2010, 09:16

I Privata Affärers serie om fondåret 2010 har turen i dag kommit till Skandias Jim Rotsman. Han avslöjar bland annat vilken hedgefond som är hans favorit just nu.

Ämnen i artikeln:

Jim Rotsman

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


– Finansbranschen har gått igenom en extremt turbulent tid och egentligen vet ingen vad som händer framöver. Det gäller att vara förberedd på allt och därför tycker jag att man gör klokt i att se över sin sparprofil. På samma sätt som alla har en egen klädstil borde alla ha en individuell sparstil och fokusera på det långsiktiga sparandet. Att försöka tajma marknader är nästan helt omöjligt, säger Jim Rotsman.

Vilka tre fonder tror du på?

Mitt eget långsiktiga sparande ser ut så här:

Skandia Swedish Stars där fem av Sveriges bästa Sverigefondförvaltare väljer fem aktier var. Detta är en högriskfond som påminner om en privat svensk aktieportfölj. Över tid kommer den att avvika mycket från index. Jag tror att denna fond ger ett mervärde och jag vill vara exponerad mot den svenska marknaden.

Skandia BRIC. Det är en bred tillväxtmarknadsfond som investerar i de viktigaste tillväxtmarknaderna, alltså Brasilien, Ryssland, Indien och Kina. Fonden som förvaltas av Allianz Global Investors har oftast en fjärdedel av kapitalet i varje marknad, men kan övervikta eller undervikta beroende på marknadsläget.

Lynx Dynamic. En hedgefond som är ett bra komplement i en sparportfölj. Den går en annan väg än börsen och kan agera stötdämpare eller accelerator beroende på marknad.

SOFIA ULLERSTAM, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera