torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Börspanelen

Börspanelen: Kraschade börsraketer som SBB och Embracer

Publicerad: 10 juni 2023, 06:12

Efter de oväntade kurskollapserna i bland annat SBB och Embracer har Börspanelen samlats för ett extrainsatt poddinslag: Gick det att förutse den brutala kraschen?  Vad kan vi lära av fiaskot för framtiden? Vilka bolag står på tur i nerförsbacken?


PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


Lyssna på avsnittet här:

Börspanelens senaste avsnitt hittar du bland annat på Acast.

Panelen konstaterar att det fanns många tydliga varningssignaler. Men alltför få verkade lyssna till dem. Särskilt bland privatpersoner. Institutionella placerare var mer snabbfotade.

”Det är lätt att lockas av överoptimistiska framtidsprognoser av karismatiska och mediala företagsledare som Ilija Batljan i SBB och Lars Wingefors i Embracer”, menar Börspanelen.

Avgörande inslag för beteendet i sådana här situationer handlar om börspsykologi. Kunskaper i det ämnet är också en bra räddningsplanka för att undvika liknande misstag i framtiden. Panelens båda specialister i ämnet Lars-Erik Boström (Börsens Psykologi) och Ludvig Rosenstam Åhman (101 tankar om aktier) bjuder på en rad konkreta kloka råd. Panelen består som vanligt dessutom av aktiebokförfattarna Marcus Hernhag och Arne Talving. Panelens moderator är Jan Sterner.

Börspanelen avslutar sin spaning med en förhållandevis hoppingivande gissning av vad vi under sommaren kan förvänta oss av stockholmsbörsen.

Lyssna på avsnittet här.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera