söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Börsnoteringar

Så går det för fredagens nykomlingar

Publicerad: 10 december 2021, 08:07

Foto: Shutterstock

Doroavknoppningen Careium, diagnostikbolaget Devyser och fastighetsbolaget Titania debuterade i dag på First North. Dessutom fick Spotlight ett nytt tillskott.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Careium har sitt ursprung i den del av Doro som sysslat med teknikanpassad vård i form av trygghetslarm, fallsensorer, rörelsedetektorer och robotmedicinska hjälpmedel. I november beslutade Doro att knoppa av verksamheten i ett separat bolag som i dag alltså noteras på First North.

När Doro häromdagen handlades utan rätt till utdelning av aktier i Careium föll aktien 32,10 kr. Det kan jämföras med att Careium handlas för 37 kr i den inledande handeln på fredagen.

– Jag är mycket stolt över att vi idag noteras på Nasdaq First North, under de senaste åren har vi byggt upp en stark organisation med en bred kunskap inom välfärdsteknik och en ledande position på flertalet marknader. Som ett självständigt bolag är vi nu redo att accelerera mot målet att vara den ledande aktören i att utveckla och tillhandahålla välfärdsteknik, säger Careiums vd Carl-Johan Zetterberg Boudrie i ett pressmeddelande.

Dagens andra debutant är diagnostikbolaget Devyser. Bolagets erbjudande inför noteringen övertecknades ”flera gånger om”.

Priset per aktie i erbjudandet var 80 kr vilket motsvarar ett marknadsvärde för bolaget efter genomförandet om cirka 1 215 miljoner kr. Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 84,80 kr.

På First North inleds även handeln i fastighetsbolaget Titania som med en teckningskurs på 20 kronor värderas till 1 miljard kronor. Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 23 kr.

Spotlight får å sin sida tillskott i form av forsknings- och utvecklingsbolaget Nattaro Labs. Här var teckningskursen 7 kronor per aktie vilket ger en värdering på 54 miljoner kronor.

Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 3,61 kr.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera