tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Börsnoteringar

Så går det för dagens debutanter

Publicerad: 23 juni 2021, 07:20

Foto: Fredrik Sandberg /TT

(Uppdateras) Inte mindre än fem bolag debuterar på tre olika börslistor i dag. Det handlar bland annat om Creades SPAC-bolag Creaspac och sol- och vindkraftsbolaget OX2.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Creaspac handlades för 98,50 kr drygt en kvart efter börsöppning. Det innebär en nedgång på 1,5 procent jämfört med teckningskursen på 100 kr. Bolaget tog in 2,5 miljarder och bland de största aktieägarna finns Creades (15,0 procent), Lannebo Fonder (9,8 procent), PriorNilsson (9,8 procent), Swedbank Robur Fonder (9,8 procent), SEB Investment Management (6,0 procent) och Ramsbury Invest (4,8 procent).

– Vi är mycket glada över allmänhetens och institutionella investerares stora intresse för Creaspac och ödmjuka inför det förtroende som vår investeringsstrategi och Creades som sponsor har fått. Vi ser fram emot att tillsammans generera långsiktigt aktieägarvärde i Creaspac, säger Sven Hagströmer, styrelseordförande i Creaspac och Creades, i en kommentar.

OX2 handlades samtidigt för 55,80 kr, jämfört med teckningskursen på 60 kr. Bolaget, som sysslar med sol- och vindkraft, värderas till över 16 miljarder. Enlig OX2 var intresset för erbjudandet stort bland såväl svenska och internationella investerare som allmänheten i Sverige och erbjudandet var kraftigt övertecknat. OX2 får nu över 25 000 aktieägare.

– Det är med glädje vi kan konstatera att intresset för OX2 varit stort genom hela noteringsprocessen. Stödet från investerare är ännu ett bevis på det momentum vi ser på marknaden för förnybar energi och en förtroendeförklaring för OX2:s affärsmodell och tillväxtpotential. Jag vill tacka de anställda på OX2 för alla år av hårt arbete som lagts ned för att etablera OX2 som en ledare inom omställningen till förnybar energi. Med fokus på lönsam tillväxt ser vi fram emot den fortsatta resan tillsammans med alla våra nya aktieägare, säger OX2:s vd Paul Stormoen i en kommentar.

LL Lucky Games designar och utvecklar videoslots med fokus på spelupplevelser för spelare runtom i världen. Bolaget tog in cirka 20 miljoner kr inför listningen på First North. Intresset var stort och emissionen tecknades till 555 procent och bolaget får nu 2500 nya aktieägare.

Teckningskursen var 6,60 kr per unit vilket motsvarar 1,65 kr per aktie. Drygt en kvart efter börsöppning handlades aktien för 1,91 kr.

– Vi är mycket tacksamma för det stora intresset i emissionen och jag vill härmed tacka samtliga som har valt att investera i LL Lucky Games. Emissionslikviden och noteringen på Nasdaq First North Growth Market stärker bolagets marknadsposition och accelererar bolagets tillväxtresa, säger vd Mads Verner Jørgensen.

Xpecunia utvinner kryptovalutor med hjälp av egenproducerad solenergi. Intresset för emissionen inför dagens notering på NGM Nordic SME var stort och tecknades till 412 procent. Bolaget får nu drygt 1500 nya aktieägare.

Teckningskursen låg på 6 kr per aktie och drygt en kvart efter efter börsöppning handlades aktien för 6,20 kr.

– Det är oerhört glädjande att intresset har varit så stort kring Xpecunias IPO och vi tackar för det förtroende vi har fått från befintliga och nya investerare som vill vara med på vår resa, säger vd Daniel Moström.

Det aktieerbjudande på 96 miljoner kronor i Wise Groups dotterbolag Brilliant Future som genomfördes inför dagens noteringen av dotterbolagets aktier på handelsplattformen Nasdaq First North tecknades till 118 procent.

Wise Group är ett ägarbolag med verksamheter inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet.

– Kapitalet som tillförs låter båda bolagen vidareutvecklas framåt och effekten av transaktionen blir ett starkare och mer renodlat Wise Group fokuserat på konsulttjänster inom kompetensförsörjning, HR och ledarutveckling. Wise är finansiellt stärkt och ges goda förutsättningar för en ny och lönsam tillväxtfas, samtidigt som Brilliant får påbörja en ny spännande resa som självständigt noterat bolag, säger Wise Groups vd Ingrid Höög i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera