måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Börsnoteringar

Nordic Paper till Stockholmsbörsen

Publicerad: 5 oktober 2020, 05:54

Foto: Nordic Paper

Specialpapperstillverkaren Nordic Paper avser notera sina aktier på Nasdaq Stockholm och i samband med det genomföra ett erbjudandet som förväntas bestå av befintliga aktier som erbjuds av den säljande huvudägaren. Det framgår av ett pressmeddelande.


Nyhetsbyrån Direkt


Beroende på marknadsförhållanden förväntas erbjudandet och noteringen genomföras under 2020.

Under 2019 uppgick Nordic Papers nettoomsättning till drygt 3,2 miljarder kronor med en ebitda-marginal på 19,5 procent.

”Nordic Papers historia sträcker sig tillbaka till artonhundratalet, och vi har en lång erfarenhet av att förse våra kunder med specialpapper. Genom hårt arbete, erfarna och engagerade medarbetare samt genom att kontinuerligt tillämpa smarta och kostnadseffektiva lösningar har vi uppnått ledande positioner inom de nischer vi är verksamma inom”, säger vd Anita Sjölander.

Styrelseordförande Per Bjurbom anser att Nordic Paper har en stabil verksamhet som har haft en gynnsam utveckling de senaste åren.

”Jag är övertygad om att Nordic Paper är väl positionerat för att leverera fortsatt starka resultat under de kommande åren”, uppger han.

Nasdaq Stockholm har bedömt att Nordic Paper uppfyller gällande noteringskrav.

Nordic Paper ägs av Shanying International.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera