tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Börsnoteringar

Di: Teckna inte Revolution Race

Publicerad: 14 juni 2021, 05:54

Foto: Shutterstock

Klädbolaget Revolution Race går till Stockholmsbörsen med en svindlande värdering på 8,5 miljarder kronor, vilket är drygt elva gånger försäljningen och cirka 60 gånger vinsten de senaste tolv månaderna. Det konstaterar Dagens Industri som ger rådet att inte teckna erbjudandet i aktien inför noteringen.


Nyhetsbyrån Direkt


Sett till de senaste årens tillväxt och lönsamhet går det visserligen att räkna hem säljarnas begärda börsvärde förutsatt att Revolution Race når sitt mål, men tidningen ser osäkerhet kring bolagets uthålliga tillväxt.

”Det finns gott om både inhemska och utländska konfektionsföretag som har haft en snabb explosiv försäljningsutveckling som därefter har gått i stå och till och med minskat kraftigt när kunderna har hittat ett annat varumärke”, skriver Dagens Industri.

Vidare är de senaste kvartalens oerhörda tillväxt sannolikt dopat av coronapandemin och rimligen lär tillväxttakten för e-handeln avta när fysiska butiker nu öppnas, resoneras det i analysen.

För en kortsiktig investerare kan det bli en vinstaffär att teckna aktier, men på ett år sikt är tidningens bedömning att Revolution Race står lägre än noteringskursen som är 75 kronor.

Teckningsperioden i aktieerbjudandet pågår till tisdagen den 15 juni. Första dag för handel på Nasdaq Stockholm är beräknad till på onsdag.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera