tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Börsnoteringar

Creades skapar SPAC-bolag

Publicerad: 9 juni 2021, 05:52

Foto: Shutterstock

Investmentbolaget Creades etablerar en så kallad Spac på Nasdaq Stockholm och avser att investera 375 miljoner kronor i egenskap av sponsor. Bland ankarinvesterarna finns också H&M-familjens Ramsbury Invest.


Nyhetsbyrån Direkt


Avsikten är att genomföra en notering av förvärvsbolaget Creaspacs aktier på Nasdaq Stockholm och ta in kapital uppgående till cirka 2,5 miljarder kronor och inom 36 månader därefter förvärva ett onoterat bolag.

Inför den planerade noteringen har ankarinvesterare, däribland Lannebo Fonder, Prior Nilsson, Ramsbury Invest, SEB Investment Management och Swedbank Robur Fonder åtagit sig att teckna aktier motsvarande totalt cirka 40 procent av erbjudandet. Sammantaget uppgår teckningsåtaganden till cirka 55 procent av erbjudandet.

Första dag för handel förväntas vara i slutet av juni 2021.

Creaspacs förvärvsstrategi är att förvärva ett bolag med ”betydande” potential för omvärdering och möjlighet att generera vinsttillväxt, med beaktande av risk, heter det.

”Potentiella målbolag innefattar primärt nordiska, onoterade bolag med verksamheter som är relativt sett förutsägbara, vad gäller till exempel kundernas beteenden, branschens struktur och teknikutveckling. Creaspac förväntas förvärva ett målbolag med cirka 2-5 miljarder kronor i bolagsvärde (exkl. skuldsättning)”, uppges det.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera