måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Swedbank tror på Stockholmsbörsen

Publicerad: 5 juli 2019, 11:11

Foto: Janerik Henriksson/TT

Aktier i Sverige och USA. Det tror Swedbank på i sin senaste investeringsstrategi.


PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


”Aktiemarknaden är fortsatt osäker, med stora rörelser uppåt och nedåt. Låga räntor under en lång tid framöver är gynnsamt för börsen, men en reell positiv trend skulle även behöva ökad tilltro till konjunkturen. Aktieallokeringen i Investeringsstrategin för sommaren förblir därför neutral”, skriver Swedbank i sin senaste investeringsstrategi.

Stockholmsbörsen, OMXS30, som i april hade sin starkaste månad sedan 2011 för att månaden efter ha sin svagaste och sedan öka rejält i juni får inte Swedbank att tvivla. Banken fortsätter vara överviktad i svenska aktier.

–Storleken på rörelserna ska nödvändigtvis inte tolkas som att slutliga investerares syn ändras från ena månaden till den andra, utan snarare att det är snabbfotade pengar som drivit på rörelserna då många institutioner fortsatt har en låg andel aktier, säger Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank, som fortsätter med en neutral allokering i aktier.

–Det behövs även en ökad tilltro till konjunkturen, varpå vi ligger kvar i en neutral aktieallokering över sommaren. Regionmässigt görs inga förändringar denna månad, vilket innebär att USA och Sverige förblir överviktade, Tillväxtmarknader har en neutralvikt, medan Japan och Europa har en undervikt, säger Mattias Isakson.

Swedbank väljer också ut några favoritaktier varannan vecka, i vad det kallar Swedbanks Sektorfavoriter. I den senaste listan från 2 juli finns bland annat Skanska, SSAB och Sandvik. I samma lista finns en aktie som banken avråder från att köpa, Nibe.

Swedbanks favoritaktier

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Källa: Swedbanks sektorfavoriter, 2/7.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera