lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Stort intresse för nya preferensaktien

Publicerad: 28 maj 2013, 07:07

Foto: Istockphoto

Till och med onsdag kan du delta i Fast Partners nyemission. Fastighetsbolaget har en god historik och preferensaktien lockar med hög direktavkastning.

Ämnen i artikeln:

Fast Partner

Marcus Hernhag


Fast Partner ska ta in 505 miljoner kr genom att nyemittera preferensaktier. Fastighetsbolaget gör därmed branschkollegor som Balder, Sagax, Klövern och Corem sällskap.

Teckningstiden för institutioner har förkortats med en vecka på grund stor efterfrågan. Chansen är därför ganska god att aktien initialt stiger några kronor eller åtminstone inte faller när börsnoteringen sker. Handeln beräknas starta den 18 juni. Vi som tillhör allmänheten kan fortfarande teckna till och med onsdag den 29 maj.

Teckningskursen är 293 kr. Fast Partners preferensaktie ger 20 kr om året i utdelning, vilket innebär en direktavkastning på 6,8 procent. Det är nästan exakt på medlet för övriga fastighetsbolags preferensaktier. Direktavkastningen är i reala termer högre än vad den ser ut, då inflationen mätt som KPI sjönk till -0,5 procent i april. Realavkastningen före skatt är därmed 7,3 procent.

Det går förstås bra med både investeringssparkonto och kapitalförsäkring för dig som vill slippa kapitalskatt på utdelningarna. Kapitalet i nyemissionen ska användas till Fast Partners expansion och fortsatta satsningar på kommersiella fastigheter. Bolaget har bra historik och risken är inte högre än för branschkollegorna.

Vill du ha ett alternativ till företagsobligationer och räntesparande är preferensaktier bra. Deras börskurser påverkas mer av ränteläget än av börsen, så aktierna hänger inte med andra aktier varken uppåt eller nedåt.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera