söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

SEB om Sinch: Tillväxtutsikterna motiverar inte värderingen

Publicerad: 8 oktober 2020, 08:15

Foto: Shutterstock

Tillväxtutsikterna för Sinch, som levererar molnbaserade kommunikationstjänster, räcker inte för att motivera aktiens värdering. Det skriver Handelsbanken i en analys, där rekommendationen för Sinch nedgraderas till sälj (behåll).


Nyhetsbyrån Direkt


”Även om vår prognos om en genomsnittlig årlig tillväxt för den justerade vinsten per aktie på 40 procent för perioden 2019-2022 är slående, motiverar det inte den nuvarande värderingen, speciellt med tanke på att konkurrensen i det framtida tillväxtområdet CPAAS (molnbaserad kommunikationsplattform, reds anm) intensifieras”, skriver Handelsbanken.

För 2020 sänker banken sina estimat främst för segmenten Voice & Video och Operator som en följd av förväntningar om en försenad återhämtning från covid-19.

Handelsbanken tror samtidigt att Sinch potential att utöka sin verksamhet hos existerande stora kunder, genom att ta dessa in i nya tjänster och geografier, ser fortsatt bra ut.

Enligt analysen höjer Handelsbanken riktkursen för Sinch till 800 kr, från tidigare 795 kr.

Vid 9.40-tiden hade Sinch gått ned 3,9 procent till 870 kr på Stockholmsbörsen. Hittills i år har aktien rusat 204 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera