lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

”Rejlers nya ledning och strategi kan lyfta vinsten”

Publicerad: 6 september 2019, 08:44

Foto: istockphoto

Handelsbanken tror att Rejlers nya ledningsgrupp kan lösa bolagets problem och att den nya strategin ska kunna leda till en rejäl vinsttillväxt för teknikkonsulten. Det framgår av en analys, där Handelsbanken återupptar bevakningen av Rejlers med en köprekommendation och riktkursen 184 kr.


Nyhetsbyrån Direkt


Rejlersaktien har utvecklats sämre än den nordiska teknikkonsultsektorn under perioden 2016-2018, konstaterar Handelsbanken.

I analysen tar banken upp fem huvudproblem som Rejlers har; en låg faktureringsgrad, låga priser, betydande projektnedskrivningar, höga administrativa kostnader och höga snittlöner (hög snittålder på personalstyrkan).

”Det är uppmuntrande att Rejlers nya ledningsgrupp, med vd Viktor Svensson och finanschef Anna Jennehov har löst samma problem tidigare hos andra bolag i sektorn. Rejlers nyligen aviserade strategi och mål bygger på Svenssons och Jennehovs tidigare åtgärder i liknande framgångsrika ‘turnarounds’, vilket gör att vi känner tillförsikt”, skriver Handelsbanken.

Banken hänvisar till vad Viktor Svenssons gjort tidigare som vd för ÅF och vad Anna Jennehov gjorde när hon var finanschef vid Knowit.

Handelsbanken lyfter också fram att år av underinvesteringar i infrastruktur i Europa har skapat en stark efterfrågan på teknikkonsulttjänster.

Genom att fokusera mer på energisegmentet, tillhandahålla mer projektlösningar och sänka snittlönen/åldern på sin personalstyrka tror Handelsbanken att Rejlers kan uppnå en genomsnittlig årlig tillväxt i vinsten per aktie på 122 procent under perioden 2018-2021.

Det är nästan nio gången högre än Rejlers konkurrenter, skriver Handelsbanken.

Vid 10.20-tiden på fredagen hade Rejlersaktien stigit 13,3 procent till 94 kr på Stockholmsbörsen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera