onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Pareto ser ljus framtid för Swedencare

Publicerad: 30 juni 2021, 08:36

Foto: Shutterstock

Pareto Securities höjer riktkursen för djurhälsobolaget Swedencare till 140 kronor (123) och upprepar rekommendationen köp. Det framgår av en analys.


Nyhetsbyrån Direkt


Swedencare aviserade på måndagen köpet av amerikanska Vetio, verksamma inom kontraktstillverkning av kosttillskott och dermatologiska produkter och läkemedel till husdjursmarknaden, för cirka 1.543 miljoner kronor.

Vetio väntas uppvisa en försäljningstillväxt på över 20 procent under 2022 och 2023 vilket rättfärdigar en ”relativt hög” förvärvsmultipel, menar Pareto.

Analyshuset konstaterar att Swedencare bryter ny mark genom förvärvet då bolaget ger sig in på marknaden för kontraktstillverkning. Genom detta kommer Swedencare kunna skala upp närvaron i Nordamerika till 75 procent av den totala försäljningen på estimaten för 2025, uppges det.

Pareto tror vidare att Swedencares försäljning kommer nå över 2 miljarder kronor med en rörelsemarginal på 30 procent 2025. Det innebär att bolaget kan bestämma sig för att höja försäljningsmålet i slutet av detta år, menar analyshuset.

Swedencares nuvarande finansiella mål är att under 2025 uppnå en omsättning om 2 miljarder kronor med en rörelsemarginal överstigande 30 procent.

Aktien hade stigit med 8,1 procent till 115 kronor vid 10.20-tiden på onsdagen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera