lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Pareto: För låga förväntningar på Evolution Gaming

Publicerad: 15 februari 2019, 09:20

Foto: istockphoto

Evolution Gaming levererade en bra rapport för det fjärde kvartalet och ledningen indikerade att utsikterna för både tillväxt och lönsamhet för det kommande året ser goda ut. Det skriver Pareto i en analys och menar att aktiemarknadens lönsamhetsförväntningar på livekasinounderleverantören för 2019 är för lågt ställda.


Nyhetsbyrån Direkt


I samband med rapporten för det fjärde kvartalet gav bolaget guidning om en något högre ebitda-marginal i spannet 44-46 procent för 2019. Pareto räknar med att ebitda-marginalen stiger till 45,8 procent mot bakgrund av skalfördelar i driften från tidigare gjorda investeringar.

Efterfrågan på nya spelbord har överstigit efterfrågan och bolaget uppgav att efterfrågan är fortsatt stark. De nya spelen som presenterades på ICE-mässan gör det möjligt för bolaget att nå nya kundsegment och nya geografiska marknader med produktportföljen.

”I vår mening är Evolution Gamings framgångar helt och hållet hemmagjorda genom innovation och utmärkt genomförande”, skriver Pareto i sin analys

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen höjer analyshuset riktkursen till 750 kronor. Rekommendationen köp kvarstår.

På fredagsförmiddagen handlades Evolution Gamings aktie runt 662:50 kronor, vilket motsvarar en uppgång 3,20 procent för dagen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera