onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Pareto: Ett förlorat år för Kindred

Publicerad: 6 maj 2022, 07:22

Foto: Shutterstock

Kindred har fått en tuff start på året och Pareto Securities tror att det finns fler utmaningar vid horisonten för speloperatören. Det skriver Pareto i en analys och sänker sin riktkurs till 120 kronor från tidigare 150 kronor per aktie, om än med bibehållen köprekommendation eftersom bolaget erbjuder solitt värde vid nuvarande värdering.


Nyhetsbyrån Direkt


Kindred kom med en svag rapport för det första kvartalet men hade redan flaggat för det i en vinstvarning i april. Utmaningarna i kvartalet kom framförallt från tuffa jämförelser i Frankrike och nedstängningen i Nederländerna, konstaterar analyshuset. Men starten på det andra kvartalet har heller inte varit lysande.

”Vi nollställer våra förväntningar för resten av året för att återspegla det svagare än väntade första kvartalet, den relativt svaga handelsuppdateringen och en mer försiktig utsikt för återhämtningen i Nederländerna samt Nordamerika. I USA har Kindred aktivt tagit ett steg tillbaka på grund av den mycket konkurrensutsatta marknaden som lämnar utrymme för begränsad avkastning på investeringarna”, skriver Pareto som befarar att avkastningen på bolagets investeringar i USA kommer att vara svag för resten av året och att så även kommer att vara fallet i Nederländerna och Ontario på grund at inflödet av nya operatörer och liberala regleringar.

”Nederländerna var en mycket lönsam marknad för Kindred före regleringen, och vi har svårt att se ebita från landet återhämta sig i närtid”.

Riktkursförändringen har rapporterats av Nyhetsbyrån Direkt tidigare på fredagen. Stängningskursen på torsdagen var 97:30 kronor per aktie.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera