söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Nomuras nordiska telekomfavoriter

Publicerad: 11 juli 2012, 08:25

Den svenska folkaktien har störst potential i nordiska telekombranschen. Det skriver japanska finansjätten Nomura i en färsk analys som innehåller flera köprekommendationer.

Ämnen i artikeln:

Nomura

JP

Joakim Petersson


Finanskoncernen Nomura håller Telia Sonera högst i den nordiska telekomsektorn. Det framgår av en färsk sektorsanalys. Även om marginalerna riskerar att krympa något i andra kvartalet är det viktigaste att den organiska tillväxten hålls uppe, anser man.

Telia Soneras verksamhet i Europa och Asien väntas växa med tvåsiffriga tillväxttal, bland annat med marknaderna i Azerbajdzjan och Nepal som draglok.

”Vi tycker att bolagets stabilitet och kompetenta ledning förtjänar ett prispremium och vi upprepar vår köprekommendation”, skriver Nomura i analysen.

Nomura ser stor kurspotential – riktkursen sätts till 52 kr, att jämföra med dagens 45 kr.

Även konkurrenten Telenor anses köpvärd, med en riktkurs på 120 norska kr. Här är det också strukturell tillväxt i Asien som imponerar på Nomura. Telenor har hittills inte stött på patrull i samband med förnyade licenser i Thailand, Bangladesh och Pakistan – vilket annars pekas ut som en risk med aktien.

Med avslutat priskrig på smarta telefoner i Norge väntas vinsttillväxten på hemmamarknaden ta fart. Och när det gäller Asien spår Nomura att tillväxten tuffar på utan avbrott.

Lika goda utsikter ser finanskoncernen inte ligga i korten för Tele2. För den aktien är rekommendationen neutral och riktkursen sätts till 138 kr. Nomura förväntar sig fortsatt motvind för Tele2 på svenska marknaden i ljuset av mobiloperatören 3:s aggressiva kampanjer för att locka nya kunder.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera