lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Morgan Stanley höjer Stora Enso

Publicerad: 13 oktober 2022, 08:18

Foto: Shutterstock

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Stora Enso till jämvikt från undervikt. Riktkursen sänks till 14:70 från 17:00 euro. Det framgår av en analys.


Nyhetsbyrån Direkt


Morgan Stanley pekar på att flera aktier inom papper- och förpackningssektorn tappat tydligt i värde den senaste tiden i spåren av en förväntad cyklisk nedgång för 2023. Nedgångssviten kan tänkas än så länge inte ha spelat ut sig helt, men ”vi är av bedömningen att förhållandet mellan risk och avkastning börjar se övertygande ut”.

De senaste 15 åren har Morgan Stanley noterat liknande nedgångar för aktier inom sektorn sju gånger, och sett i backspegeln har det visat sig att varenda en av dessa nedgångstillfällen varit ”utomordentliga” lägen att kliva in i aktierna.

Vidare pekar Morgan Stanley på att en stor del av aktienedgångarna har att göra med den högre räntemiljön. Och mot bakgrund av att banken nu skruvat upp sina diskonteringsräntenivåer har detta i sin tur har lett till nedskruvade riktkurser om i snitt 30 procent för bolagens aktiekurser inom sektorn.

Strax efter 10-tiden på torsdagen var R-aktien i Stora Enso upp 1,2 procent till 13:66 euro i Helsingfors och upp 1,3 procent till 150:40 kronor i Stockholm.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera