tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

KÖPTIPS: Väntan är över

Publicerad: 25 januari 2012, 14:59

Vänta ett tag var VA:s rekommendation i maj förra året inför dermatologibolaget Moberg Dermas nyintroduktion på Stockholmsbörsen.

Ämnen i artikeln:

KöprådMoberg Derma

JB

Jill Bederoff

jill.bederoff@di.se


Framförallt fanns två orsaker till vår tveksamhet.

Den ena var att bolagets huvudsakliga produkt, nagelsvampspreparatet Nalox, var ett oprövat kort och att den kommande generationen produkter hade en bra bit kvar till marknaden. Den andra var att timingen inte var den rätta.

Rekommendationen att inte teckna på 29 kronor per aktie i maj förra året visade sig vara riktig.

I dag, åtta månader senare, står aktien i knappt 23 kronor. Detta trots att Moberg Derma, till skillnad från många andra av nykomlingarna på börsen, tagit flera kliv framåt.

Just dessa kliv framåt i kombination med dagens värdering på börsen, strax över 200 miljoner kronor, gör att ett insteg i aktien i dag känns betydligt mindre riskfyllt.

I höstas gick Meda in som licenspartner till Nalox på den europeiska marknaden samt i Ryssland, avtal som i förlängningen kan ge Moberg Derma 50 miljoner kronor utöver produktförsäljningen.

Under tredje kvartalet i fjol fanns Nalox även på hyllorna i den amerikanska varuhuskedjan Walmart och kommer att spridas vidare på den amerikanska marknaden med hjälp av distributören Alterna.

Med hjälp av dessa avtal har tillväxten för Nalox verkligen tagit fart och kommer säkert att landa någonstans norr om 30 miljoner kronor för helåret 2011.

Avtalen borgar också för en fortsatt kraftig tillväxt för produkten. Engångsersättningarna från Meda är dock en bidragande orsak till att Moberg Derma kommer att redovisa ett positivt resultat och kassaflöde för fjolårets andra halva.

I dag försvinner över hälften av intäkterna i rörliga kostnader. Men det kommer att bli bättre i takt med att volymerna ökar och produktionen effektiveras.

Även om vi är fortsatt tveksamma till att Moberg Derma når ett uthålligt positivt rörelseresultat och operativt kassaflöde under 2013 utan mer lutar åt året därpå känns det som väntan på rätt läge är över nu.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera