onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Kepler: Teleoperatörerna handlas på attraktiva nivåer

Publicerad: 19 april 2023, 10:24

Foto: TT/PA

Teleoperatörerna Telia och Tele2 handlas båda på attraktiva nivåer, menar Kepler Cheuvreux i en analys där bevakningen återupptas med köprekommendationer för båda aktierna. Kurspressen i Telia den senaste tiden är överdriven och Tele2:s starka kassaflöde möjliggör generösa utdelningar framöver, menar analyshuset.


Nyhetsbyrån Direkt


För Telias del vändes fokus under andra halvåret 2022 till stigande energikostnader, vilket i kombination med en sänkt utdelning ledde till att aktien backat med ungefär en tredjedel sedan mitten av juli 2022. Aktien handlas nu långt under sin historiska värdering, menar Kepler Cheuvreux.

”Underliggande förbättrade resultat i kärnverksamheten inom telekombranschen bör motivera en högre värdering; vår riktkurs motsvarar ett ev/ebitda-värde på 7,3 gånger för 2023 års prognos”, heter det i analysen där Kepler påpekar att aktien för tillfället handlas till 6,4 gånger ev/ebitda.

En avyttring av den problemtyngda Tv & Media-enheten pekas i analysen ut som en katalysator för Telia-aktien.

För perioden 2023-2025 räknar Kepler Cheuvreux med att Telias tjänsteintäkter växer 1-2 procent och att ebitda ökar 2-3 procent med stöd av besparingar från det pågående transformeringsprogrammet.

Tele2 anses i sin tur ha den starkaste kassagenereringen bland de nordiska telekombolagen, vilket bör bana väg för en fortsatt god utdelning till aktieägarna, enligt Kepler Cheuvreux.

”Det finns också en god chans för aktieägarna att få en extra utdelning senare i år, vilket kan leda till att den totala direktavkastningen stiger till 11 procent”, skriver analyshuset och bedömer att en potentiell extra utdelning kan uppgå till upp till 4:50 kronor per aktie senare i år.

Riktkursen för Telia sätts till 35 kronor och för Tele2 är den 126 kronor.

Telia och Tele2 låg i topp i storbolagsindexet på Stockholmsbörsen på onsdagen och strax efter klockan 12 hade Telia stigit 1,2 procent till 26:83 kronor medan Tele2 hade gått upp 1,1 procent till 106:20 kronor.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera