fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Kepler: Överutbudet på hotellmarknaden blir inte värre

Publicerad: 22 juli 2019, 09:58

Foto: Linus Sundal Djerf/SvD/TT

Överutbudet på vissa av Scandics marknader som Köpenhamn och Oslo har kompenserats av förbättring på andra ställen såsom på hotellmarknaderna i västra och norra Norge.

Ämnen i artikeln:

Scandic

Nyhetsbyrån Direkt


Det skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev. Rekommendationen köp upprepas med ny riktkurs om 104 kronor (99) efter halvårsrapporten i fredags.

”Det mesta av utbudet i Oslo har nu kommit ut på marknaden, så situationen bör inte bli mycket värre än nu, vilket är positivt”, fortsätter analyshuset.

Kepler Cheuvreux framhåller att det andra kvartalets justerade ebitda-resultat var något bättre än snittestimatet. Därutöver kallas bolagets guidning om en omsättningstillväxt för jämförbara enheter på 1-2 procent under det tredje kvartalet ses som en viss höjning.

”Vd höjer guidningen något och förväntar sig intäktstillväxt i jämförbara enheter med 1-2 procent för det tredje kvartalet”, heter det morgonbrevet.

Vidare noterar analyshuset att den nya vd:n fokuserar på att förbättra marginalerna efter att dessa legat stabila trots stark tillväxt på den översta raden under de senaste åren.

Enligt Bloomberg News upprepar även DNB köp av Scandic Hotels, med bibehållen riktkurs om 125 kronor.

Scandic-aktien ökar nära 6 procent på måndagen till 87 kronor, efter en uppgång på 1 procent i fredags.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera