måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

HSBC: Norwegians död blir SAS bröd

Publicerad: 12 november 2020, 08:06

Foto: istockphoto

Det blev tydligt att hoppet ställt till ett vaccin är högt när Pfizer och Biontech presenterade uppmuntrande data på måndagen, noterar HSBC i en analys där SAS höjs till köp från minska, ett råd som också tar utgångspunkt i huvudkonkurrenten Norwegians problem.

Ämnen i artikeln:

SAS

Nyhetsbyrån Direkt


Norska regeringens vägran att dela ut mer stöd till Norwegian försätter SAS huvudkonkurrent i direkt nöd och nu är överlevnaden hotad. SAS och Norwegian konkurrerar på omkring 50 procent av respektive ruttnät, noterar HSBC.

Givet att SAS aktie varit under kraftig kurspress den senaste tiden och de medvindar som nu ser ut att stunda i form av säkrad likviditet genom höstens kapitalanskaffning, minskad konkurrens och återväckt efterfrågan kan flera positiva triggers nu noteras för aktien, menar HSBC.

HSBC:s rekommendationshöjning för SAS-aktien kommer med en riktkurs på 1,75 kr, 74 procent över onsdagens stängning då aktien handlades till 1,02 kr.

”Vi tror inte att det blir någon egentlig återhämtning innan vaccinet är allmänt tillgängligt, men det ser nu inte ut att dröja allt för länge. När väl vaccinet är ute på marknaden tror vi att efterfrågan kan komma tillbaka snabbare än prognoser”, skriver HSBC.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera