lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

H&M-konkurrenten får sänkt rekommendation

Publicerad: 29 augusti 2018, 11:58

Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Morgan Stanley, en av de första investmentbankerna som för flera år sedan bytte fot i H&M, har nu intagit en mer försiktig hållning även till den spanska klädjätten och H&M-konkurrenten Inditex.


Nyhetsbyrån Direkt


”Bolaget mognar allt mer och nytillkommen butiksyta kommer sannolikt bidra allt mindre till försäljningstillväxten i framtiden. Och de är inte immuna mot kostnadspressen från e-handeln”, skriver Morgan Stanley enligt Bloomberg News.

Morgan Stanley sänkte H&M till undervikt redan 2012 och när en i raden av många riktkurssänkningar gjordes våren 2016 placerade sig investmentbanken lägst av alla de som då följde H&M.

Nu har alltså Morgan Stanley sänkt sin rekommendation för Inditex, till undervikt från tidigare jämnvikt, med en riktkurs på 21 euro, den lägsta av de 32 analytiker som enligt Bloomberg News följer bolaget.

”Inditex är fortfarande en detaljhandlare i världsklass men investeringscaset har försvagats i några år nu. Vi anser att detta inte återspeglas korrekt (ännu), vare sig i konsensus eller i de multiplar som marknaden åsätter aktien”, skriver Morgan Stanley.

Inditex noterades strax efter klockan 13 på onsdagen nära 6 procent ner till 26,70 euro.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera