tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Här är torsdagens köprekar

Publicerad: 16 december 2021, 07:46

Foto: Shutterstock

(Uppdateras) Ett par nya köprekommendationer finns bland torsdagens färska analyser från analysföretagen.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av internetoperatören Bahnhof med köprekommendation. Riktkursen är 42 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 37,15 kr föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning på Tobii Dynavox, som nyligen knoppades av från Tobii, med köprekommendation. Riktkursen är 40 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 29 kr på onsdagen.

Credit Suisse inleder bevakning av det norska vätgasbolaget Nel med rekommendationen neutral. Riktkursen är 19,30 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 14,99 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Danske Bank Markets har inlett bevakning av onlinemattbolaget Rugvista med en köprekommendation. Riktkursen är 162 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Rugvista beskrivs av Danske Bank som en av de ledande på den europeiska marknaden där e-handeln för mattor i dagsläget ”endast” har en cirka 16-procentig marknadspenetration. Mattföretaget har en bruttomarginal på över 60 procent och en justerad ebit-marginal på över 19 procent. På så sätt sticker bolaget ut jämfört med andra e-handlare, noterar Danske Bank. På torsdagsförmiddagen var aktien upp 0,5 procent och bytte händer till 124,60 kr.

Barclays Capital höjer riktkursen för Autoliv till 115 dollar från 105 dollar, eller 1.041 kr från 950 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Omkring lunchtid på torsdagen handlades det svenska depåbeviset upp med 1,4 procent och bytte händer till 909 kr. Det amerikanska depåbeviset handlades upp 0,3 procent till 100,43 dollar under förhandeln.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera