lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Här är måndagens köprekar

Publicerad: 8 november 2021, 07:55

Foto: istockphoto

(Uppdateras) Handelsveckan inleds med flera nya och upprepade köprekommendationer och höjda riktkurser.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Nordea Markets har återupptagit bevakning av Astra Zeneca. Riktkursen är 1.366 kr. Det framgår av en analys. Enligt bankens hemsida upphörde bevakningen av läkemedelsbolaget i mars 2019. Aktien stängde på 1.087 kr föregående handelsdag.

SEB Equities inleder bevakning av Biotage med köprekommendation. Riktkursen är 318 kr. Det framgår av en analys. Genom insteget inom biomolekyler och oligonukleotider, korta DNA och RNA-sekvenser genom förvärvet av det brittiska bolaget ATD Bio Limited, bedömer SEB att bolaget har påbörjat en långsiktig tillväxtcykel. Banken framhåller i sin analys även Biotages eftermarknad. Den bedömda försäljningen på Biotages eftermarknad motsvarar runt 51 procent av bolagets försäljning 2020.

DNB Markets höjer riktkursen för omsorgsbolaget Ambea till 92 kr från 86 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 67,80 kr föregående handelsdag.

Carnegie höjer riktkursen för det finländska stålbolaget Outokumpu till 9,50 euro från 8,00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 5,66 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

HSBC höjer sin rekommendation för Telia till behåll från minska. Riktkursen är 34 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 34,39 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för New Wave till 185 kr från 165 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 169 kr föregående handelsdag.

Goldman Sachs sänker sin rekommendation för H&M till sälj från neutral. Riktkursen sänks till 160 från 200 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 172,20 kr i fredags.

Carnegie sänker riktkursen för Storytel till 200 kr från 205 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 144,90 kr föregående handelsdag.

DNB Markets sänker också riktkursen för Storytel, till 250 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas.Det framgår av en analys. Aktien stängde på 144,90 kr föregående handelsdag.

Arctic Securities sänker sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från köp. Riktkursen höjs till 370 från 310 kr. Det framgår av en analys. Arctic motiverar riktkurshöjningen med högre förväntade olje- och gaspriser samt det utökande ägandet i Wisting-licensen, men ser en begränsad ytterligare uppsida för aktien som handlas kring 360 kr under måndagsförmiddagen. Lundin Energy meddelade i oktober avsikten att köpa det norska bolaget OMCV:s licensandel om 25 procent i utbyggnadsprojektet Wisting, som ligger i södra Barents hav.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera