söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Här är dagens färska analyser

Publicerad: 22 maj 2017, 07:52

Foto: istockphoto

På måndagen publicerades några få nya analyser från de stora ananlyshusen, bland annat rörande Stillfront, CLX och SSM.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Spelutvecklaren Stillfronts rapport för det första kvartalet var på den svaga sidan, med både försäljning och ebitda lägre än väntat. Det konstaterar Pareto Securities enligt en färsk analys. Ljuspunkter saknas dock inte, menar Pareto, som sänker riktkursen till 100 kr från tidigare 110 kr, men upprepar sin köprekommendation för aktien. ”På den positiva sidan guidas Siege Titan Wars nu för ett globalt släpp i mitten eller slutet av juni, och Conflict of Nations lanseras för närvarande i full skala”, skriver mäklarfirmans analytiker i en dagsfärsk analysuppdatering.

Därtill förefaller bolagsledningen se positivt på möjligheterna till förvärv, något som Pareto tror kan hända inom en snar framtid. Stillfront redovisade ett ebitda-resultat på 7,7 miljoner kr för det första kvartalet (11,2). Resultatet efter skatt blev 0,6 miljoner kr (6,1) och nettoomsättningen i kvartalet blev 30,0 miljoner (25,3).

Carnegie höjer riktkursen för CLX till 130 kr från 115 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities har tagit upp bevakning av bostadsutvecklaren SSM med rekommendationen behåll och riktkursen 62 kr. Det skriver Bloomberg News. SEB agerade tillsammans med ABG Sundal Collier finansiell rådgivare vid börsintroduktionen av SSM. Bostadsutvecklaren släppte i slutet av förra veckan rapporten för det första kvartalet. Det var den första kvartalsrapporten efter att handeln i aktien startade på Stockholmsbörsen under april med ett introduktionspris på 59 kr per aktie. SSM stängde på 57 kr i fredags.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera