söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Grafgurun: MTG bryter mönstret

Publicerad: 5 november 2019, 09:00

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

MTG-aktien har gått upp mer än 20 procent de senaste fyra handelsdagarna, vilket är tämligen unikt. Senast en aktie presterade något liknande var 2009. Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssells analys visar att aktien är överköpt, men att den trots det sannolikt fortsätter öka.


CF

Christer Fälldin


Johnny Torssell beskriver MTG-aktiens ryck under den senaste veckan som ”ett nytt beteende”. Han jämför med en aktie som för tio år sedan steg över 20 procent på fyra börsdagar för att tre respektive sex månader senare ha stigit ytterligare 14 respektive 50 procent.

”Aktien bildade för första gången på länge en stor reversalformation för uppgång samtidigt som omsättningen var den högsta på sju månader”, skriver Johnny Torssell på Carnegies hemsida.

Han beskriver MTG-aktiens utveckling just nu i termer av ett ”psykologiskt omslag från pessimism till optimism”. Slutsatsen är att det bådar gott för aktien och bör leda till en fortsatt uppgång under det kommande halvåret, upp emot 100 kr, eller 110 kr.

MTG-aktien handlades under tisdagsförmiddagen för cirka 89 kr.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera