måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Flera höjda rekommendationer bland analyserna

Publicerad: 8 november 2019, 07:55

Foto: istockphoto

Ett stort antal analyser avslutar en mycket intensiv rapportvecka. Skanska förekommer i flera nya analyser från analyshusen.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Ericsson till övervikt från jämvikt. Riktkursen är 110 kr. Samtidigt upptas konkurrenten Nokia till bevakning med rekommendationen jämvikt och riktkursen 3,70 euro. Det framgår av Bloomberg. Ericssons aktie stängde på kursen 84,76 kr på torsdagen, medan Nokia stängde på 3,25 euro på Helsingforsbörsen. Den sistnämnda aktien är ned med 31 procent från senaste kvartalsrapporten i oktober, då bolaget pausade utdelning och aviserade investeringsbehov för att försvara marknadsandelar inom 5G från Ericsson och Huawei.

Carnegie höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till köp från behåll. Riktkursen är 180 kr. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 161 kr jämnt på torsdagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för John Mattson till sälj från behåll. Riktkursen är 115 kr. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 128,60 kr på torsdagen.

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Vestas till köp från behåll. Riktkursen höjs till 700 från 610 danska kr. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 602,40 kr efter att kursen stigit med 11 procent sedan bolaget kvartalsrapporterat för det tredje kvartalet.

Carnegie höjer riktkursen för Skanska till 240 kr från 215 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Även ABG Sundal Collier anger riktkursen 240 kr för Skanska (230) och upprepar rekommendationen köp.

Samtidigt gör SEB Equities en mindre justering och höjer riktkursen för Skanska med 6 kr till 205 kr. Här upprepas rekommendationen behåll. Skanska-aktien steg 3,2 procent till drygt 212 kr på torsdagen efter att ha redovisat räkenskaperna för det tredje kvartalet.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera