lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

”Electrolux Professional attraktiv trots efterfrågekollaps”

Publicerad: 23 mars 2020, 09:35

Foto: Electrolux Professional

Efterfrågan från kunder inom besöksnäringen för Elextrolux Professionals väntas mer eller mindre kollapsa på kort sikt i spåren av covid-19, men bortom viruskrisen finns en lockande förvärvsdriven tillväxt med stöd från en stark balansräkning. Det skriver DNB Markets i en analys.


Nyhetsbyrån Direkt


Efterfrågan från kunder inom besöksnäringen för Elextrolux Professionals väntas mer eller mindre kollapsa på kort sikt i spåren av covid-19, men bortom viruskrisen finns en lockande förvärvsdriven tillväxt med stöd från en stark balansräkning.

Det skriver DNB Markets i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare inleder banken bevakning av det avknoppade Electrolux Professional med rekommendationen köp med riktkurs 29 kronor.

”Electrolux Professional är på väg in i på okänt territorium med potentiell kollaps i efterfrågan”, skriver DNB som räknar med att den årliga organiska tillväxten kommer att bottna på -35 procent det andra kvartalet men inte börja återhämta sig förens i det andra kvartalet 2021. De nivåer som rådde innan virusutbrottet väntas dock inte nås före slutet av 2022.

Trots de dystra utsikterna de närmsta åren ser DNB försvarspotentialen i kombination med den låga värderingen, i relation till sektorkollegor, som attraktiv.

Electrolux Professional handlades vid klockan 10.20 på premiärdagen till 21:50, motsvarande ett börsvärde på omkring 6 miljarder kronor.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera