måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

DNB: Något står inte rätt till med Betsson

Publicerad: 27 september 2021, 08:04

Foto: Anders Wiklund /TT

Det är svårt att förstå logiken och tajmingen bakom Betssons beslut att ersätta vd:n Pontus Lindwall givet de operationella framsteg som har gjorts sedan har återinträdde 2017. Det menar DNB som sänker rekommendationen från köp till behåll.


”Vi har svårt att förstå logiken och timingen för uppsägningen av vd:n, givet Betssons solida operativa framsteg sedan Mr Lindwall återvände till sin roll 2017(…)”, skriver DNB Markets i en analys där rekommendationen sänks till behåll (köp) och riktkursen till 95 kronor (110), något som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på måndagen.

Det var den 17 september som Betssons styrelse meddelade att en process för att ersätta Pontus Lindwall hade inletts. Knappt en vecka senare kom beskedet att även ordförande Patrick Svensk lämnar sin roll. Anledningen uppgavs vara att större ägare inte längre hade förtroende för Patrick Svensk med hänvisning till hur vd-frågan hanterats.

Beslutet att hitta en ny vd ökar risken i Betsson-caset, menar DNB. Speloperatören står inför möjligheter som omregleringen i Nederländerna och B2B-sportboken i USA. Att även Patrick Svensk har avgått väcker ytterligare frågor, skriver banken.

Vidare fäster DNB inte mycket vikt vid den senaste tidens uppköpsrykten.

”Det kan såklart finnas olika syn på hur aktieägarvärde ska maximeras relaterat till potentiella konsolideringsmöjligheter. Men för närvarande verkar det osannolikt att det finns mycket substans bakom den senaste tidens medierapporter om potentiella diskussioner med amerikanska Fanatics, tror vi”.

På måndagsmorgonen hade Betsson sjunkit 1,5 procent och handlades till 84:10 kronor.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera