torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

DNB: Holländsk oro grumlar stark Betsson-rapport

Publicerad: 20 februari 2019, 09:30

Betssons resultat för det fjärde kvartalet uppvisar styrka i den operationella driften av bolaget, men framtidsutsikterna grumlas av det holländska förslaget om en "cooling off"-period på två år i samband med licensansökan under den nyligen godkända spellagen. Det skriver DNB Markets i en analys.


Nyhetsbyrån Direkt


Under 2018 genomförde Betsson ett åtgärdsprogram kallat ”back on track” och enligt DNB visar intäktsökningen i det fjärde kvartalet på 14 procent, jämfört med motsvarande period året innan, och ökningen av rörelseresultatet med 56 att bolaget har lyckats med vändningen.

Men den nyligen klubbade spellagen i Nederländerna, med det medföljande förslaget om en avkylningsperiod på två år ger en osäkerhet och potentiellt sämre utsikter för intäkterna från bolagets holländska varumärken Oranje och Kroon.

”Det kan finnas konstruktiva sätt för bolaget att hantera effekten av en potentiell cooling off-period, men vi kan inte utesluta en potentiellt negativ påverkan på vår intäktsprognos”, skriver DNB i analysen.

Samtidigt menar banken att det är osäkert hur en sådan period kan formellt reglerad i enlighet med EU:s lagstiftning, samt vilken negativ påverkan den skulle få på den så kallade kanaliseringen av operatörer till licenssystemet.

Givet den nytillkomna osäkerheten sänker DNB Markets sin riktkurs till 90 kronor från tidigare 100 kronor, något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på onsdagen.

Köprekommendationen behålls dock för att reflektera bolagets ”starka operationella trend” och ”generellt goda tillväxtutsikterna i Europa”.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera