torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

DNB: Billerud Korsnäs värdering attraktiv

Publicerad: 6 maj 2022, 08:22

Foto: Patrik C Österberg /TT

DNB Markets höjer riktkursen för Billerud Korsnäs till 220 kronor från 210 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.


Nyhetsbyrån Direkt


”Vi uppmuntrades av de positiva trenderna för verksamheten och vinsten för det första kvartalet. Från och med det andra kvartalet bör Verso öka ebitda-resultatet med cirka 30 procent och erbjuda en ny plattform för långsiktig tillväxt”, skriver DNB Markets i analysen och tillägger att utöver det starka kvartalsresultatet och den attraktiva värderingen stödjs vinstutsikterna av ”megatrender” på lång sikt.

DNB Markets skriver att Verso hade en väldigt bra start, vilket banken också väntat sig.

Det väntade ebitda-resultatet för Billerud Korsnäs skruvas, av DNB, upp med 16 procent för 2022 och 10 procent för 2023. Det för att bland annat spegla bankens positiva prisvy avseende särskilt säck- och kraftpapper.

Nordea Markets, som upprepar behållrekommendation för Billerud, skruvar upp estimaten för förpackningstillverkarens ebitda-resultat med 4 procent för 2022 och med 7 procent för nästa år. Estimatökningarna kommer i spåren av ”ett starkt underliggande resultat för det första kvartalet”.

Efter en dryg timmes handel på fredagen var aktien i Billerud Korsnäs ned 0,9 procent och bytte händer till 147:60 kronor.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera