torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Di: Intrums utdelning en ”ohållbar chimär”

Publicerad: 9 juni 2023, 05:35

Intrum är Stockholmsbörsens näst mest blankade aktie efter SBB och börsen har i år varit skoningslös mot kraftigt skuldsatta bolag. Det konstaterar Dagens Industri i en analys av aktien, där tidningen skriver att risken att Intrum-aktien halveras på kort sikt är betydligt större än chansen att den dubblas på längre sikt.

Ämnen i artikeln:

Intrum

Nyhetsbyrån Direkt


DI konstaterar att allt sedan affären med Lindorff 2017, då riskkapitalbolaget Nordic Capital blev storägare i Intrum, haft bolaget stora planer och höga ambitioner, men ändå har nästan ingenting blivit som det var tänkt. På senare tid har också Intrums stora köp av problemkrediter i Italien lett till omfattande nedskrivningar och dubbla vinstvarningar.

Intrum har genom åren i grunden varit något av en kassaflödesmaskin och att ha stora skulder är enligt DI inget problem så länge det går att betala räntor och refinansiera lånen. Bolagets räntekostnader väntas dock öka framöver, skriver tidningen.

DI konstaterar att Intrums direktavkastning räknat på årets utdelningsnivå är 16 procent men tillägger att utdelningen är ”en ohållbar chimär” i ett bolag som inte genererar fritt kassaflöde.

”Den höga utdelningen ska i första hand ses som att styrelsen vägrar inse faktum: Nordic Capital är på väg att köra Intrum i botten både finansiellt och operationellt”, skriver DI.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera