lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Därför höjer storbanken Net Ent till köp

Publicerad: 9 september 2019, 09:35

Foto: Janerik Henriksson /TT

Net Ents förvärv av Red Tiger kan vara tillräckligt för att ta bolaget tillbaka till tillväxt under 2020, men resan kommer inte att sakna gropar i vägen och osäkerheten i estimaten är stora. Det konstaterat SEB i en analys där banken, trots stor osäkerhet, höjer sin rekommendation till köp.

Ämnen i artikeln:

Net Entertainment

Nyhetsbyrån Direkt


Samtidigt skruvas riktkursen upp till 40 kronor, från tidigare 28 kronor.

Den finansiella informationen som getts angående Red Tiger är begränsad, men på presskonferensen efter att förvärvet tillkännagivits antydde vd Therese Hillman att det köpta bolaget hade en tillväxt över 30 procent.

”Red Tiger rapporteras vara en snabbväxare, möjligen ännu snabbare än Net Ent i sina bästa dagar, och med högre lönsamhet”, skriver SEB som uppskattar tillväxten för Red Tiger till 30 procent för åren 2020-2021.

För det ”gamla Net Ent” förväntar sig SEB dock inte att tillväxten ska komma tillbaka i närtid, men menar att Red Tigers tillväxt borde räcka för att ”lappa ihop prestationen” för gruppen som helhet och ta företaget tillbaka till tillväxt.

Siffrorna för Red Tiger väntas vara konsoliderade i rapporten för det tredje kvartalet.

I torsdags, efter att förvärvet offentliggjorts, steg Net Ents aktie med 14,3 procent för dagen. På måndagsförmiddagen fortsatte aktien upp och den noterades nästan 4 procent högre, strax under 30 kronor, kring klockan 10.40.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera