söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Chansa i IT-bolaget

Publicerad: 22 mars 2012, 10:14

IT-bolaget som nyligen bytt ut sin affärsmodell anses värd en chans i senaste Placeringsguiden. Efter ett tungt fjolår pekar nu mycket i rätt riktning.

Ämnen i artikeln:

Formpipe Software

PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


I senaste Placeringsguiden tipsar aktieskribenten Jan Axelsson om programvaruföretaget Formpipe Software som en chansaktie. Det senaste dryga året har bolaget brottats med svag försäljnings- och vinsttillväxt. Orsaken är att affärsmodellen bytts ut under perioden till att bli ett renodlat produktbolag, samtidigt som flera ramavtal har omförhandlats inom offentlig sektor.

Det har fått kunder att avvakta med att lägga order. Nu är alla ramavtal på plats och Formpipe ser ut att framgångsrikt ha lämnat den tidigare affärsmodellen.

Med osäkerhet kring ramavtal och affärsmodellen ur vägen bör 2012 bli klart bättre och 2013 betydligt starkare. Företagets marknader, med svensk offentlig sektor och i viss mån Life Science, är mer eller mindre konjunkturokänsliga. Att utdelningen höjs med 20 procent till 0,60 kr, motsvarande halva vinsten, understryker optimismen.

Vinsten per aktie bör i år bli cirka 1,50–1,70 kr, vilket ger ett p/e-tal kring 10-11. Det är inte tokigt för ett företag med Formpipes höga lönsamhet, goda finanser och stabila kunder. Nästa år kan vinsten nå 2 kr, spår Axelsson.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera