torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Carnegie: Därför är det köpläge i Medivir

Publicerad: 6 april 2018, 08:55

Foto: istockphoto

Medivir är finansiellt sett i bättre skick än innan emissionen tidigare i år. Dessutom finns flera projekt som har potential att lyfta aktien, menar Carnegie som sätter köpstämpel på bioteknikbolaget.


Nyhetsbyrån Direkt


Efter att Medivirs gamla storsäljare Olysio, mot hepatit C, i stort sett går i graven i juni i år då royalty-intäkterna upphör från partnersamarbete med amerikanska Janssen står nu hoppet främst till remetinostat, mot en ovanlig form av blodcancer.

Det menar Carnegie i en analys där bevakningen av bioteknikbolaget återupptas med köprekommendation och riktkurs 59 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

”Vi förväntar oss att ett FDA-godkännande 2022-23 och tror att remetinostat har en bra chans att bli standardbehandling”, skriver Carnegie.

Dessutom knyter investmentbanken förhoppningar till MIV-711 mot artros och menar att ifall Medivir lyckas ingå ett vettigt partneravtal härvidlag så utgör det en möjlig ”trigger” på kortare sikt.

Medivir, som tidigare i år stod för en riktad emission på 155 miljoner kronor, ser nu ut att vara i bättre skick rent finansiellt sett, enligt banken, och detta inför en finansiering av fas 3 av remetinostat och andra forskningsprojekt i tidig forsknings-fas.

Händelser som kan påverka Medivir-kursen framöver är främst alltså ett tänkbart partneravtal för MIV-711, fas 1/2-resultat för birinapant, inom cancer-området, samt påbörjan av fas 3-studien av remetinostat, påpekar Carnegie.

Vid 10-tiden på fredagen hade Medivir-aktien klättrat 8 procent till 38 kronor.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera