lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Carlsson: Nu rusar pandemins förlorare på börsen

Publicerad: 10 november 2021, 12:00

Börsen stiger igen. Ingemar Carlsson pekar ut de tidigare förlorarna som leder uppgången inför börsens starkaste säsong. Se hans färska analys här.


Fredrik Lindberg

fredrik.lindberg@privataaffarer.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Missa inte Ingemar Carlssons workshops online:

Den 17/11 är det dags för säsongens sista börsdragning där Carlsson presenterar konkreta case och guidning till hur du agerar för att undvika ras och ta vara på uppgångar. Nu går det även att anmäla sig till vårens workshops.

Läs mer och anmäl dig här.

Stockholmsbörsen har fått upp ångan efter ett markant fall under hösten. Nu kommer den vanligtvis starkaste säsongen för aktier, men det finns motståndsnivåer som index behöver bryta för att ge signal om en mer varaktig uppgång.

Ett tydligt tema är att de stora börsvinnarna under pandemiåret 2020 har fått betydande motvind i år. I stället tar eftersläntrare revansch – och nu även aktierna som drabbades extra hårt av pandemin.

I sin färska analys tar Placeringsguidens tekniska analytiker, Ingemar Carlsson, upp Scandic Hotels i gruppen som drar mest nytta av att ekonomin öppnas igen. Se filmen i spelaren här ovanför.

Aktien är i en tydlig stigande trend med successivt högre bottnar som pekar vidare uppåt.

Bland övriga som inte hängt med lyfter han fram SCA. Aktien föll kraftigt under förhösten, bland annat med utredningar kring flera skogsbolag om misstänkt kartellbildning.

Ingemar Carlsson pekar ut nivåerna som SCA behöver återerövra för att få fart upp från den botten som är på väg att bildas.

Han följer även upp sin träffsäkra guidning från tidigare i år, då Ingemar Carlsson pekat ut de stigande trenderna i storbankerna, fastigheter och energiaktier. Däribland Lundin Energy som noterar ett färskt all time high.

För Stockholmsbörsens som helhet ringar Ingemar Carlsson in den formation som just nu styr riktningen – och motstånden som placerare bevakar.

* Så går börsen just nu. Missa inte Ingemar Carlssons workshops online i november med konkreta case och guidning till hur du agerar för att undvika ras och ta vara på uppgångar. Nu även med nya datum för 2022. Anmäl dig här.

* Följ Ingemar Carlssons analyser. I varje utgåva av Placeringsguiden ringar Ingemar Carlssons in börstrenden och lyfter fram konkreta case att placera i. Teckna din prenumeration här.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera