lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Börsveckan: Två aktier att köpa

Publicerad: 27 juni 2022, 06:20

Foto: Shutterstock

Börsveckan rekommenderar köp av Astra Zeneca och Lindab, samtidigt som Elekta, Addlife, Orion, Troax och Cint stämplas med rådet avvakta. Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Ämnen i artikeln:

Astra ZenecaElektaLindabTroax Holding

Nyhetsbyrån Direkt


2020 var ett svagt år för Astra Zeneca men 2021 blev desto bättre och på den bogen har det fortsatt, skriver Börsveckan.

”En stark och väldiversifierad pipeline borgar för långsiktig potential. /…/ Fina defensiva kvaliteter, solida finanser, god underliggande tillväxt och låg prislapp gör att vi trycker på köpknappen”, skriver tidningen.

Angående Lindab, som stämplas med köprekommendation, är Börsveckans bedömning att bolaget kommer pressas av de fallande stålpriserna på kort sikt och att volymtillväxten också blir lidande det kommande året. Det tas även höjd för en väsentlig försämrad lönsamhet i tidningens prognoser, men trots detta är värderingen tilltalande och ”vi menar att det kan vara ett fint läge att plocka in Lindab efter kurspressen som varit”, resonerar Börsveckan.

”Vi gillar även att insiders har köpt på sig aktier under våren /…/”.

Aktien i finländska läkemedelskoncernen Orion är för dyr, skriver Börsveckan, som noterar att Astra Zeneca ”känns helt klart som ett bättre alternativ”. Rådet för Orion blir att avvakta.

Medicinteknikbolaget Addlife kämpar just nu i motvind och risken för fallande lönsamhet föreligger, noterar Börsveckan som ger rekommendationen avvakta.

”Avvakta ett par rapporter för att se var marginalerna tar vägen i stället”, skriver Börsveckan om strålterapisystembolaget Elekta.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera