fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

Analytikernas syn på Scandic efter omvända vinstvarningen

Publicerad: 13 juni 2022, 07:20

Foto: Shutterstock

Scandic får höjda riktkurser och rekommendationer efter förra veckans omvända vinstvarning.


Nyhetsbyrån Direkt


Efter börsstängning på torsdagen meddelade Scandic Hotels att nettoomsättningen för det andra kvartalet väntas uppgå till 5.200-5.400 miljoner kronor och justerat ebitda till 1.000-1.100 miljoner kronor.

”Den nordiska hotellmarknaden har haft en stark återhämtning i andra kvartalet med beläggningsnivåer som nästan är tillbaka på nivåer före pandemin och priser redan över, vilket ger stabilt RevPAR-stöd (intäkter per tillgängligt rum) inför den viktiga sommarsäsongen”, skriver DNB, som höjer riktkursen till 61:00 kronor från 52:00 med upprepad köprekommendation.

DNB skriver att det förväntade scenariot för 2024 redan materialiserar sig under 2022.

”Den potenta kombinationen av stark marknad och förbättrad intern effektivitet tyder på att Scandic kan komma att realisera vårt scenario för 2024 redan i år”, skriver DNB.

SEB, som höjer riktkursen till 45:00 kronor från 30:00 kronor och höjer rekommendationen till behåll från sälj, skriver att delar av förbättringen är tillfälliga men att vissa, som en smidigare organisation, kommer att hänga kvar.

SEB noterar att Scandic i nuläget gynnas av stark efterfrågan i storstäder, låg arbetskraftsnivå och hedgade energipriser men att vissa av dessa kommer att mattas av från 2023.

Även Deutsche Bank höjde riktkursen marginellt till 45:90 kronor från 43:70 med upprepad behåll-rekommendation.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera