fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktierekar

ABG: Överflöd av förvärvsobjekt för Stillfront

Publicerad: 14 september 2020, 08:23

Stillfront är ett av det mest aktiva gamingbolagen inom konsolideringen av den fragmenterade mobilspelssektorn och det finns ett överflöd av potentiella förvärvsobjekt. Det skriver ABG Sundal Collier i en analys där bevakningen av Stillfront inleds med en köprekommendation och riktkurs 1.150 kr.

Ämnen i artikeln:

Stillfront Group

Nyhetsbyrån Direkt


”Vid det här laget har Stillfront en bevisat god förvärvshistorik som lett till att bolaget tagit steget in i nya genrer, nya geografier och fortsatt att bygga sin användarbas /…/ Givet Stillfronts skuldsättningsgrad, och ett ökat antal förvärvsobjekt i kölvattnet av covid-19, ser vi det som mycket sannolikt med ytterligare förvärv under de kommande 12-24 månaderna”, skriver ABG Sundal Collier.

Av Stillfronts intäkter kommer numera 75 procent från mobila plattformar och därmed är bolaget exponerat mot ett snabbväxande segment som väntas ha en årlig genomsnittlig tillväxt på nära 13 procent fram till 2023. Dessutom väntas Stillfronts så kallade ”live-ops” generera ökad tillväxt och lönsamhet i takt med att bolaget får tillgång till allt mer användardata, resonerar ABG.

”Live-ops” står för de aktiviteter och evenemang som syftar till att skapa en så lojal och lönsam användarbas som möjligt.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera