torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Wall Street stängde uppåt

Publicerad: 28 maj 2015, 06:01

Foto: Istockphoto

USA-börserna noterades högre på onsdagen och återhämtade sig därmed något från tisdagens nedgångar.


Nyhetsbyrån Direkt


Dow Jones Industrial Average steg med 0,7 procent till indexnivån 18.164. S&P500 ökade 0,9 procent till nivån 2,123 och tekniktunga Nasdaq Composite noterades upp 1,5 procent till 5.107.

Omsättningen uppgick till 686 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 1,8 miljarder för Nasdaq.

En ökad optimism till följd av avancemang i dialogen med Grekland bidrog till att förbättra stämningen på marknaderna.

”Det finns ett antal bolagsspecifika börsrörelser, men hur tröttsamt det än låter så är det Grekland och Fed som gäller. Det är de två saker som marknaden bryr sig om just nu”, sade Michael Antonelli, aktiemäklare och vd för Robert W. Baird & Co, till Bloomberg News.

Bland de enskilda aktierna var Broadcom den stora vinnaren. Kursen rusade 21,5 procent efter att Dow Jones rapporterat att teknikbolaget kan komma att bli uppköpt av Avago Technologies. Diskussionerna uppges vara långt framskridna. Halvledarbolaget Avago steg med 7,8 procent.

Även Tiffany & Co utmärkte sig, och klättrade 10,5 procent efter att ha presenterat siffror för det första kvartalet som överträffat marknadens förväntningar.

Michael Kors publicerade ett svagt kvartalsresultat, tillsammans med en allt annat än lovande säljprognos, och rasade med hela 24,2 procent.

Premium-modehusets nedslående kvartalsrapport gav även efterverkningar på andra håll. Fossil Group, som bland annat tillverkar klockor för Michael Kors, föll med 6,5 procent och konkurrerande väskproducenten Coach sjönk med 3,3 procent.

I Dow Jones Industrial Average regerade IT-bolagen, med Microsoft (+2,2 procent), Apple (+1,9 procent), Intel (+1,8 procent) och Cisco Systems (+1,2 procent) i topp.

Långt ned indexet hamnade Exxon Mobile och Chevron efter att det uppdagats att båda oljejättarnas vd:ar erhållit en betydande löneökning, trots att både vinster och aktiepriser minskat.

Jumboplaceringen intogs dock av Nike, som backade 0,6 procent efter misstankar om att sportutrustningsjätten mutat sig till ett sponsoravtal med det brasilianska landslaget.

Den tioåriga räntan backade 9 punkter till 2,13 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera