onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Vinstvarning från Eniro

Publicerad: 20 maj 2015, 07:10

Foto: Bezav Mahmod/SvD/TT

Sökbolaget Eniro flaggar för att resultatet för helåret blir drygt 600 miljoner lägre än fjolårets vinst.


Nyhetsbyrån Direkt


Eniro sänker sin prognos för resultatet helåret 2015. Ebitda-resultatet förväntas nu bli lägre än 2014 års vinst på 631 miljoner kronor. Tidigare prognos var ett ebitda-resultat 2015 i linje med 2014 års vinst.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom det lägre förväntade ebitda-resultatet har styrelsen beslutat om en nedskrivning av immateriella tillgångar i storleksordningen 1,1-1,2 miljarder kronor under 2015. I samband med rapporten för andra kvartalet kommer en detaljerad beskrivning över hur nedskrivningen fördelar sig mellan länder och verksamheter.

Eniro uppfyller fortsatt sina åtaganden mot banker och övriga långivare.

Eniro pekar i pressmeddelandet på att arbetet med att omstöpa bolaget och dess affärsmodell pågår med full intensitet, men att det initialt har gett mindre direkt effekt än väntat. Som konsekvens har Eniros försäljning utvecklats svagare under årets första fyra månader än förväntat.

”Det är givetvis en besvikelse att vi inte förväntar oss att kunna leverera ett resultat i nivå med tidigare lämnad prognos. Det är dock en stor omställning vi gör i verksamheten och det är alltid en risk att ett bolag initialt påverkas och försäljningen utvecklas sämre än planerat”, säger Eniros vd Stefan Kercza i en skriftlig kommentar.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera