måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Vinstvarning från Embracer

Publicerad: 16 maj 2023, 05:11

Foto: Jessica Gow /TT

Embracer Group bedömer att justerat rörelseresultat för fjärde kvartalet 2022/23 kommer att uppgå till 0,9 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Embracer

Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Justerat ebit för hela räkenskapsåret 2022/23 uppskattas till 6,35 miljarder kronor, jämfört med den tidigare kommunicerade prognosen i intervallet 8,0-10,0 miljarder kronor.

”Skillnaden beror främst på att de transformativa partner- och licensavtalen inte har slutförts, i enlighet med vad som meddelades i ett pressmeddelande den 27 mars 2023”, skriver Embracer.

Ovanstående siffror för fjärde kvartalet och hela verksamhetsåret är preliminära och oreviderade. Den fullständiga bokslutskommunikén 2022/23 kommer att publiceras den 24 maj 2023.

Analytikerkåren har dock redan tagit hänsyn till det lägre resultatet. Redan i mars flaggade nämligen Embracer för ett lägre resultat men det gjordes i ett pressmeddelande utan så kallad Mar-etikett vilket innebar att bolaget inte ansåg att det var kurspåverkande.

Avtal om Sagan om ringen

Dagens resultatbesked kom strax efter att Embracer meddelat att man ingått avtal med Amazon Games för att utveckla och förlägga ett nytt onlinespel för multiplayer (MMO) baserat på Sagan om Ringen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya MMO-spelet befinner sig nu i ett tidigt skede av produktionen, skriver Embracer. Utvecklingen leds av Amazon Games studio i Orange County. Amazon Games kommer att förlägga spelet globalt för PC och konsol.

”Detta avtal utgör ett av de samarbeten med flera industripartners, som tidigare beskrivits, senast i Embracers Q3-rapport i februari 2023, och som tillsammans är transformativa”, skriver bolaget och fortsätter:

”Detta specifika tillkännagivande siktar på att skapa värde för Embracer Group på lång sikt och väntas vidare ha begränsade effekter på kort sikt”.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera