lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Vinstlyft för Atlas Copco

Publicerad: 17 juli 2012, 09:19

Verkstadskoncernen slår analytikerna på fingrarna med sin vinst för andra kvartalet - 4 839 miljoner kr före skatt. Såväl omsättning som orderingång ökar.

Ämnen i artikeln:

Atlas CopcoDelårsrapport

TT


Delårsrapporten fick ett varmt mottagande på börsen. Kort efter publiceringen hade Atlas Copcos aktie gått upp med 2,5 procent.

Atlas Copco redovisar en vinst före skatt på 4|839 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4|081 miljoner kronor motsvarande period 2011.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 4 650 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen ökade med 17 procent till 23 437 miljoner kronor och orderingången steg med 5 procent till 23 263 miljoner kronor.

”Den totala efterfrågan på Atlas Copcos produkter och tjänster väntas ligga kvar på den nuvarande höga nivån”, skriver bolaget i delårsrapporten.

Vd Ronnie Leten konstaterar att intäkter och rörelseresultat ligger på rekordnivå. Han skriver också att ”investeringar i service, förbättrad effektivitet i verksamheten och löpande lanseringar av nya bra produkter kommer att fortsätta generera hållbar, lönsam utveckling för Atlas Copco”.

Marknadsförutsättningarna har dock blivit tuffare för bolaget inte bara i Sydeuropa utan även i Västeuropa, sade Ronnie Leten på tisdagens telefonkonferens.

”Vi känner alla till vad som händer i södra Europa, men jag ser även att västra Europa får det tuffare”, sade han.

Tillväxten i Atlas Copcos europeiska orderingång låg totalt på 1 procent under det andra kvartalet och var särskilt stark i Ryssland och i östra Europa.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera