söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Veckans hetaste småbolag

Publicerad: 21 september 2018, 14:40

Foto: istockphoto

Nasdaq First North 25 har stigit 0,8 procent hittills under veckan medan Carnegie Micro Cap Return Sweden hade ökat 0,1 procent fram till torsdagens stängning, vilket därmed inte innefattar den starka börsfredagen.


Nyhetsbyrån Direkt


Stockholmsbörsen som helhet har enligt SIX Return index hittills under veckan ökat 1,2 procent fram till fredagseftermiddagen.

Veckan har bland annat bjudit på en kursrusning i Wesc på First North med 33 procent. Detta efter att ha inlett ett samarbete med klädkedjan JC som innebär att Wesc kommer att leverera varor till upp emot tio JC-butiker samt e-handeln.

Bland de 25 största bolagen på First North har Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, gått starkast med en uppgång på 14 procent. Fastighetsbolaget har sålt 13.000 kvadratmeter byggrätter för bostadsändamål till Backahill-bolaget Backastad. Försäljningarna av byggrätter ”med låga priser” är en viktig del av SBB:s affärsmodell, sade vd:n Ilija Batljan till Nyhetsbyrån Direkt.

I veckan har det också framkommit att finansmannen Greg Dingizian, tidigare storägare i Victoria Park, har köpt runt 1,4 procent av SBB:s aktiekapital. Vidare har SBB:s operativa chef fortsatt att tanka aktier.

Flexion Mobile, som listades på First North i början av sommaren, har stigit 15 procent. Marknaden för mobilspel håller på att förändras på ett sätt som hjälper Flexion Mobile, sade vd Jens Lauritzson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Spelutvecklaren Stillfront återhämtade sig på fredagen efter att ha förvärvat bolaget Imperia Online i sydöstra Europa och Sydamerika för 10 miljoner euro plus tillägg. Kvar på bolagets önskelista står förutom att växa på redan etablerade marknader att också få en närvaro i Japan och Sydkorea, sade Stillfronts vd Jörgen Larsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Bland bolagen på Spotlight Stock Market upplever Smart Eye att eyetracking i bilar i massmarknadssegmentet kommer snabbare än väntat, och bolaget deltar nu i upphandlingar med ett uppskattat värde på över 10 miljarder kronor på området, sade vd Martin Krantz till Nyhetsbyrån Direkt. Aktien har lyft 18 procent under veckan.

Storägaren i datahanteringsbolaget QBNK har köpt mer aktier i bolaget för nära 0,6 miljoner kronor. Aktien har ökat 5,5 procent i veckan.

24Seven Office Scandinavias norska huvudägare 24Seven Office AS har däremot sålt motsvarande 20,1 procent av aktierna i IT-bolaget till en rad institutionella investerare. Aktien har sjunkit 3,4 procent hittills under veckan.

Flera bolag är på väg mot Spotlight. Malmöföretaget Hoodin, som hjälper företag att effektivisera arbetet med att hantera digital information som finns publicerad på internet, avser prioritera tillväxt framför lönsamhet i närtid, sade Hoodins vd och tillika största ägare Marcus Emne i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Företaget Jetty, som utvecklar och säljer ett affärssystem för evenemangsindustrin, samt det danska cannabisbolaget Stenocare, har båda blivit godkända för listning på Spotlight, förutsatt att bolagens emissioner går i lås och att spridningskravet på 300 aktieägare uppfylls.

På måndag är det handelspremiär på First North för det kvinnohälsoinriktade bioteknikbolaget Asarina Pharma.

Graf: Indexet First North 25

Källa: Infront

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera