tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Två köptips från Börsveckan

Publicerad: 8 maj 2023, 05:32

Foto: Getty Images

Börsveckan rekommenderar köp av Addvise, Hexatronic, och norska Sats Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen. För AAK och Instalco blir rådet avvakta.

Ämnen i artikeln:

AAKAddviseSats

Nyhetsbyrån Direkt


Addvise uppges inte ha gjort någon aktieägare besviken. Bolaget växer starkt och med god lönsamhet. Värderingen är inte uppåt väggarna trots kursdubbling sedan Börsveckans köpråd för ett år sedan.

Börsveckan bedömer att Hexatronics vinsttillväxt kommer fortsätta vara god de kommande åren. Värderingen anses inte vara avskräckande hög. Tidningen noterar även ett litet insynsköp från vd efter kursnedgången i spåren av rapporten.

Norska gymkedjan Sats visade enligt Börsveckan på gammal god form i det första kvartalet. Sammantaget blir bedömningen att prislappen är lite för låg för ett tämligen defensivt bolag med ett starkt varumärke.

Fett- och oljespecialisten AAK:s volymutveckling har varit svag de senaste åren. Börsveckan kan inte låta bli att oroas av affärsmodellens långsiktiga hållbarhet givet Livsmedelsverkets negativa syn på palmolja. Rådet blir avvakta.

Efter kursrusningen i Instalco på 25 procent sedan köprådet för drygt en månad sedan väljer Börsveckan att ta hem vinsten.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera