lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Två färska köptips

Publicerad: 5 oktober 2020, 05:51

Foto: istockphoto

Köp Kopparbergs och Hexpol, teckna Wästbygg, sälj Gunnebo och avvakta Platzer. Ta också hem vinsten i Storytel och Momentum. Det är Börsveckans aktieråd i den senaste utgåvan.

Ämnen i artikeln:

GunneboHexpol ABKopparbergs bryggeriMomentum GroupNCCPeabPlatzer FastigheterStorytel

Nyhetsbyrån Direkt


Kopparbergs seglar upp som en coronavinnare och även post-corona ser det rätt bra ut för Peter Bronsmans skapelse. Så skriver Börsveckan som bland annat pekar på bolagets lyckade produktsatsningar och växande butiksförsäljning. Börsveckans kalkyler ger en ev/ebit på 11,5 för 2021 för Kopparbergs vilket är billigt med tanke på bolagets konjunkturstabilitet och goda direktavkastning. Börsveckan håller fast vid tidigare köpråd.

Göteborgfokuserade Platzer är ett välskött fastighetsbolag med normalhög belåning. Nuvarande värdering är rimlig, enligt Börsveckan.

”Aktien kommer sannolikt stiga på börsen givet en konjunktur som inte bromsar in, men riskjusterat ser vi inte tillräckligt stor uppsida för ett köpråd på 12 månader sikt”, skriver Börsveckan och avvaktar.

Gunnebo har ständiga lönsamhetsproblem och omstruktureringar. Nu vill huvudägaren Stena köpa ut bolaget från börsen och Börsveckan anser att man ska ta budet.

Rutger Arnhults byggbolag Wästbygg vill kliva in i börsvärmen. Bolagets historik och tillväxt imponerar. Noteringskursen är 96 kronor. Enligt Börsveckans kalkyler är värderingen billig relativt börsen som helhet och mot Skanska, Peab och NCC. Rådet blir att teckna aktien.

Hexpol har visat på stadigt stigande omsättning de senaste åren men lönsamheten går åt motsatt håll. Värderingen är låg och det känns som att Hexpol bör kunna sänka sina kostnader väsentligt samtidigt som efterfrågan nog successivt förbättras när pandemin förhoppningsvis klingar av.

”Vi går mot strömmen och sätter köp i Hexpol på 12 månaders sikt, även om det inte är en direkt favorit inom det cykliska facket”, skriver Börsveckan.

Storytel infriar högt ställda förväntningar men aktiekursens snabba utveckling höjer ribban ytterligare. Börsveckan höjde aktien till köp i mars 2020 (kurs 122:80), men väljer att ta hem kursdubbligen för tillfället och sänker till avvakta.

Momentumkoncernen har stöpts om efter fusionen med Swedol men tappar försäljning i spåren av pandemin. Nu vill det till att synergierna infrias om kursresan ska fortsätta uppåt. Börsveckan köpstämplade aktien för knappt ett år sedan. Nu anser Börsveckan att värderingen är rimlig och plockar hem vinsten. Rådet blir avvakta.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera