torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Två färska köpråd

Publicerad: 16 juni 2014, 06:57

Foto: Pressbilder

Börsveckans råd denna vecka är att köpa Micro Systemation och Besqab, sälja Connecta över marknaden, inte teckna i Bactiguard. Rekommendationen för OEM sänks och rådet för Kambi beror på.


Nyhetsbyrån Direkt


För att starta med Kambi, tror Börsveckan att bolaget kan bli för odds vad Net Ent är för online-kasinon, det vill säga en höglönsam marknadsledande leverantör. Men det är en bit kvar och förväntningarna är redan höga. För att aktien ska bli riktigt bra krävs att det tillkommer ett par större kunder och det kommer säkert att hända men kan ta tid. Rekommendationen är att de som fått Kambi via Unibet behåller och siktar på att aktien letar sig nedåt 30 kronor. Är man långsiktig kan man köpa redan nu.

Micro Systemation hade ett svagt 2013 men utsikterna ser riktigt bra ut. Under det första kvartalet blev det underliggande resultatet bra och om inget oförutsett inträffar bör Micro Systemation kunna tjäna runt 1:20 kronor per aktie under 2015 vilket motsvarar p/e 11,5. Det är klart attraktivt för ett marknadsledande bolag med starka finanser och ett lönsamhetslyft i sikte, skriver Börsveckan och sätter Köp.

Acandos bud på Connecta är till fördel för den senares aktieägare. Det nya bolaget blir intressant att följa men Börsveckan anser ändå att man gott kan sälja sina Connecta-aktier över marknaden och placera pengarna på annat håll.

OEM har haft en fantastisk resa på börsen det senaste året men nu börjar värderingen se ansträngd ut. Det tycker i alla fall den tidigare storägaren Traction och Börsveckan är benägen att hålla med. Därmed sänks rekommendationen till avvakta.

Bactiguard står inför en expansionsfas och har en beprövad produkt med tydlig klinisk nytta. Det är spännande, men prislappen är rejält tilltagen. Det fundamentala rådet blir därför att inte teckna sig för aktier i emissionen. Det är däremot en aktie att hålla uppsikt på. Om marknaden accepterar värderingen och bolaget kan visa att tillväxten faktiskt materialiseras så kan det definitivt uppstå köpläge framöver.

Besqab hade en fin start på börsen förra veckan. Många placerare fick inte tillräckligt med aktier vid introduktionen men det är inget att gräma sig över, skriver Börsveckan som ser köpläge upp till hundralappen och ger rådet köp.

Den svaga konjunkturen har tvingat Hexagon att skjuta på sina finansiella mål men med nya förvärv i sikte och fokus på högre lönsamhet kan aktien vara värd en satsning. Så skriver Börsveckan som anser att aktien är köpvärd.

Kombinationen av god stabilitet i vinsterna och många förvärv har gjort Assa Abloy till en börsvinnare på senare år. Nu är värderingen uppe i H&M-klass och det är inte helt befogat, anser Börsveckan. Med en direktavkastning på knappt 2 procent får man inte heller den vägen avkastning som aktieägare, heter det i analysen där slutsatsen blir att avvakta.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera