lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Tre köptips från Börsveckan

Publicerad: 5 juni 2023, 05:47

Foto: Getty Images

Börsveckan rekommenderar Nilfisk, AQ Group och Transtema i veckans utgåva, men avvaktar med Addlife, Netel och Medhelp. Sälj blir rådet för Eltel. Det framgår av Börsveckans tjugotredje nummer för året.


Nyhetsbyrån Direkt


Danske Nilfisk ser intressant ut, med sin plan för dubblad vinst till 2026. Tillväxten är låg men genom en vässad marginal kan det bli bra, skriver Börsveckan som noterar att insynspersoner köper och att nedsidan ”ser skyddad ut”.

AQ Group har en imponerande historik och handlas till rekordhöga kursnivåer. Det är befogat, anser Börsveckan som upprepar köprådet från våren 2021.

Addlifes underliggande verksamhet ser riktigt bra ut nu när pandemieffekterna vaskat ur siffrorna, skriver Börsveckan som dock anser att uppsidan är begränsad på tolv månaders sikt.

Transtema såg sämre utveckling i Norge i början av året, delvis en vädereffekt, men på det stora hela är efterfrågebilden stabil och aktien handlas till låga 7 gånger rörelsevinsten, enligt Börsveckan som trycker på köpknappen ”med viss försiktighet”.

Netels skuldsättning är hög och marknadsläget tufft, och nyemissionsrisk kan inte avfärdas. Samtidigt är aktien ner rejält och värderingen låg. Börsveckan avvaktar.

Det är samma råd som ges Medhelp. Efter genomförd nyemission vid notering var Medhelps balansräkning sund men resultaträkningen är inte lika attraktiv med problem i Danmark och låg tillväxttakt.

Eltel har stora lönsamhetsproblem som i kombination med hög skuldsättning blir än mer alarmerande.

”Håll dig undan denna aktie”, skriver Börsveckan.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera